dinsdag 7 december 2010

Facebook Fanpage aanmaken

Facebook kennen we allemaal: het is een socialnetwerksite voor onder andere scholieren, studenten en werknemers. Maar wist je ook dat je op Facebook een zogenaamde Fanpage kan aanmaken?

Een Fanpage pagina maak je bijvoorbeeld aan voor je bedrijf, merk, product of organisatie. Natuurlijk wordt de Fanpage ook aangemaakt om een artiest, band of bekend persoon te promooten.

Een Fanpage op Facebook heeft wat weg van een "Facebook Group", alleen beschik je bij een Fanpage over een clean url (SEO-friendly url). Daarnaast is een Facebook Fanpage zonder inloggen toegankelijk, waardoor Google de pagina's ook kan indexeren.

Hoe maak je een Fanpage aan? Gek genoeg is Facebook zelf een beetje geheimzinnig over deze optie. Daarom zal hieronder worden beschreven welke stappen nodig zijn om je eigen Fanpage aan te maken.

Facebook Fanpage aanmaken:
  1. Klik op 'Adverteren' onderaan de website:


  2. Klik op 'Facebook-pagina' onder het kopje 'Je relaties intensiveren' in het midden van de pagina:



  3. Klik op de knop 'Een pagina maken' rechts bovenaan de pagina:


  4. In het kader 'Officiƫle pagina' maak je een keuze wat betreft de soort pagina die je wilt maken. In dit voorbeeld is gekozen voor "Merk, product of organisatie -> website".


  5. Vul je gewenste gegevens in en druk vervolgens op de knop 'Officiƫle pagina maken'. Er verschijnt een extra melding. Lees deze door en druk op 'Pagina maken' indien je akkoord gaat.
Je bent klaar: je Facebook Fanpage is aangemaakt!

Nu kan je aan de slag met het promoten van je Fanpage :-)

Zie ook:

Geen opmerkingen: